Primera edició de la Barcelona World Race (2007-2008)

By Tecnotalasa

La Barcelona World Race, organitzada per la Fundació Navegació Oceànica de Barcelona, és la primera i única regata a vela al voltant del món senar-stop a dos (dos tripulants per vaixell). És una regata sense escales en la qual l'ajuda externa està permesa encara que sotmesa a penalitzacions. La competició està inscrita en el calendari de la IMOCA amb coeficient 8.

El recorregut és de Barcelona a Barcelona (25.000 milles nàutiques, 46.300 km.) passant pels tres caps -cap de Bona Esperança (Sud-Àfrica), cap Leeuwin (Austràlia) i Cap de Hornos (Xile) i l'estret de Cook (Nova Zelanda)-, deixant l'Antàrtida per estribord.

Primera edició de la Barcelona World Race (2007-2008)

L'any 2007, per a la primera edició de la Barcelona World Race (BWR), és quan Tecnotalasa entra en contacte amb el món de la classe IMOCA Open 60 donant suport tècnic a tres de les embarcacions participants: el IMOCA Open 60 Mútua Madrileña (quart lloc), el IMOCA Open 60 Estrella Damm i el IMOCA Open 60 Hugo Boss (segon lloc).

Els vaixells Imoca Open 60

Els monobucs de 60 peus (18,28 metres) són dels més ràpids dels vaixells monobucs en regata. Construïts en composite, el seu disseny combina la lleugeresa (per guanyar velocitat) i la solidesa (resistència per poder navegar en les pitjors circumstàncies imposades per la navegació oceànica).
En constant evolució, encara que és una “classe open” (classe oberta) on els arquitectes tenen completa llibertat de disseny -sempre que no sobrepassin els 18,28m. d'eslora, els 4,5m de calat i el pal no sobre passada els 28m. sobre el nivell de l’aigua-, les exigències de seguretat imposades als patrons i als arquitectes és una part de l'èxit d'aquesta embarcació. Des de 2000, per poder prendre la sortida d'una regata, han de provar la seva capacitat d’adriçament sense assistència exterior, garantir l'estanqueïtat interior i una alta flotabilitat en cas de naufragi i/o via d'aigua.

D'ECOVER a IMOCA Open 60 Mutua Madrileña

Dissenyat pel gabinet Owen Clarke, la seva construcció va estar a càrrec de la drassana neozelandesa Southern Yachts i va ser avarat al juny de 2003. Com Ecover II, al comandament de Mike Golding va ser el vencedor de la regata The Transat 2004, tercer en La Vendée Globe 2005.
En 2007, amb els co-skipper Javier Sansó i Pachi Rivero competeix sota el nom de Mútua Madrileña. A la Rolex Fastnet Race 2007 va obtenir un sisè lloc, en el regata pròleg de la BWR es col•loquen cinquens. En la primera edició de la Barcelona World Race, Javier Sansó –Bubi- i Pachi Rivero aconsegueixen donar la volta al món a dos i creuar la línia de meta en quarta posició.

Característiques

Dissenyador: Owen & Clarke
Constructor: Southern Yachts, Nueva Zelanda.
Avarada: maig 2003
Eslora: 18,28 m
Màniga: 5,7 m
Calat: 4,5 m
Desplaçament: 9.000 kg
Orses: 2 asimètriques
Material de la vela de la quilla: acer
Material del bulb: plom
Altura del pal: 25,80m
Classe d’aparell: pal rotatori con creuetes articulades i un sol diamant.
Superfície vèlica en cenyida: 300 m2
Superfície vèlica con portants: 525 m2
Número de veles a bordo: 10
Timonera: roda
Pales de timó: abatibles
Número de pilots automàtics a bord: 5
Font d’energia a bord: solar i generador

IMOCA Open 60 Estrella Damm

La construcció del IMOCA Open 60 Estrella Damm es va portar a terme a Cowes, a la Illa de Wight, seguint un disseny de Farr Yacht Design. El monobuc era un vaixell bessó al PRB de Vincent Riou i el Delta Dore de Jeremie Beyou, tots dos també competidors en la Barcelona World Race. El vaixell es va construir en vuit mesos, emprant unes 22.000 hores de treball i va ser avarat al juny de 2007. En la seva participació en la primera edició de la BWR al comandament del skipper espanyol Guillermo Altadill i el co-skipper americà Jonathan McKee era el més nou de la flota IMOCA Open 60.

Els components del vaixell provenien de diversos països: el masteler i la botavara Marstrom (Suècia); el bulb de la quilla d'Amèrica del Nord, els winches Harken (Itàlia), les vés-les North Sails de França i el Regne Unit.

El IMOCA Open 60 Estrella Damm va ser el primer abandó oficial en aquesta primera edició de la Barcelona World Race, a causa de l'avaria en el timó: l'eix al voltant de la metxa del timó es va trencar completament i estava partit horitzontalment en dos. Els co-patrons es van veure obligats a desembarcar a Ciutat del Cap després de no poder reparar la segona avaria soferta en menys de 24 hores.