Un disseny IOR de Olin J.Stephen

By Tecnotalasa

Va ser un dels primers dissenys IOR de l'arquitecte americà Olin J. Stephens. El Charisma, o “The Old Lady” nom com popularment se’l coneix, es construeix en alumini per la drassana Palmer Johnson en 1970 (USA).

Al 1973 va participar a l’Admiral’s Cup representant a l'equip EEUU, aquest mateix any va guanyar el Campionat Internacional del Mediterrani i va ser vencedor en regates com la “Sardinia Cup” i la “Giraglia”.

El Charisma torna a la Costa Est americana on obté grans èxits en les principals regates del Pacífic.

En 2003, el Charisma, ve a Barcelona de la mà del seu nou armador Alejandro Pérez Calçada. Se li fa una completa remodelació en la qual la coberta es retorna al seu estat original, s'optimitza amb un nou aparell de fibra de carboni i s'actualitzen els sistemes electrònics de navegació i comunicacions.
En 2003 és vencedor a Les Voiles de Saint Tropez, en la categoria de vaixells clàssics i repeteix triomf en 2005 aquesta vegada en la categoria d'Esperit de Tradició.

En 2007, amb tots els equips preparats i optimitzats per a la navegació oceànica, a través del Charisma's Races –un programa de navegació oceànica- el veler dóna la volta al món participant en 12 de les competicions, que històricament, estaven entre les més prestigioses i llegendàries del calendari mundial de regates com la Newport Bermuda Race, la Transpac Race (Los Angeles-Honolulu) o la mítica regata austral Rolex Sydney Howart. Un total de 34.745 milles nàutiques al voltant del món i 5.272 milles nàutiques en regata recorregudes. En aquestes regates i en les travessies han participat molts regatistes espanyols professionals i aficionats.

Després de gairebé cinc anys, a l'octubre de 2012, el vaixell torna a Barcelona i el seu armador finalitza el projecte amb la donació del Charisma a la Fundació Navegació Oceànica Barcelona on li esperen nous reptes.

Fitxa tècnica

Dissenyador: Olin J. Stephens (Sparkman & Stephens)
Constructor: Palmer & Johnson (EEUU)
Any de construcció: 1970
Eslora / Length: 17,37m / 57ft
Màniga / Beam: 4,20m / 13,9ft
Calat / Draft: 3,00m / 9,10ft
Material: Alumini
Motor: Yanmar-HP100