Dakar 2015, buggy acciona 100 EcoPowered, vehicle elèctric en competició.

By Tecnotalasa

El buggy ACCIONA 100% EcoPowered, és un vehicle de competició de la categoria T1, dissenyat íntegrament seguint la reglamentació tècnica i de seguretat FIA-ASO, però amb la característica de ser el primer cotxe 100% elèctric a competir en el Dakar. La construcció del vehicle ha suposat un treball continuat de recerca i desenvolupament des de la seva concepció en 2012 pel departament de R+D+i.

A destacar diverses innovacions tècniques com el sistema de substitució de bateries, el set de bateries i el sistema d'alimentació d'instrumentació de seguretat.

Sistema de substitució de bateries: Únic al món de la competició de Ral·li Raid i altres disciplines del motorsport. Són uns packs lliscants d'extracció ràpida.

Set de bateries: L'ACCIONA 100% EcoPowered va equipat amb un set de bateries de 140KWH. El motor elèctric de 220KW equival a un motor de combustió de 300Cv. Això ho converteix en el cotxe elèctric de competició amb més energia disponible al món.

Sistema d'alimentació d'instrumentació de seguretat: Mitjançant un panell solar d'alt rendiment (30%) i de 100Wh de potència nominal.

CARACTERISTICAS DEL BUGGY ACCIONA 100% EcoPowered

Categoria NRJ Open. Longitud total 4,60m., ample total 2,00m. (2,20m. màxima FIA), distància entre eixos 2,90m., altura 1,80m. (variable en funció de la compressió de l'amortiment). Pes màxim 2.100kg.

Carrosseria fabricada en carboni amb cèdules fotovoltaiques incorporades.

Panell fotovoltaic de fibra de carboni incorporat en la carrosseria.

Motor elèctric de 250kW, parell motor 800Nm. Bateries Tesla d'alt rendiment 150kW. de càrrega ràpida (60 minuts). Dos sistemes de recarrega de bateries a través de la xarxa elèctrica, amb presa de corrent domestica (220V) i sistema de recarrega ràpida (50kW).

Velocitat Màxima

L'ACCIONA 100% EcoPowered aconsegueix una velocitat màxima de 150km/hora acte limitada electrònicament. Té un consum energètic de 20 a 25 kWh cada 100km. en funció del tipus de terreny.


Durant tota la seva participació en els diferents rallies com el Oilibie i Dakar les emissions de CO2 en carrera de l'ACCIONA 100% EcoPowered han estat de 0 grms.

ACCIONA una versió evolucionada de l'ACCIONA 100% EcoPowered.

La construcció del vehicle ha suposat un treball continuat de recerca i desenvolupament des de la seva concepció en 2012 pel departament de R+D+i de la companyia. Aquest any, i després dels diferents test realitzats, s'han incorporat millores que permetin afrontar les condicions del Dakar 2016.